Onderhoud

Een gitaar heeft net als elk ander instrument onderhoud nodig. Door het gebruik zullen de snaren steeds minder mooi gaan klinken.
Dit kun je onder andere zien aan de verkleuring van de snaren.

Door je instrument periodiek voor een onderhoudsbeurt aan te bieden, blijft je gitaar mooier en lekkerder spelen. Ook hiervoor kun je terecht bij Gitaarschool Guitar4you.Overigen kun je heel veel informatie teruglezen in de onderstaande boeken.

Een standaard onderhoudsbeurt kan al voor slechts € 15,00 (excl. nieuwe snaren)

Heeft je gitaar groot onderhoud nodig of een afstel beurt, dan kun je hiervoor terecht bij Gitaarwerk in Spanga.

Elektrische gitaar of bas kopen? Tipboek Elektrische gitaar en basgitaar vertelt je alles wat je weten moet. Ook over stemmen, afstellen en onderhoud. Koop je ideale instrument en haal er alles uit wat erin zit! Perfecte gids voor beginners, een must voor gevorderde (bas)gitaristen, en zelfs profs pikken er vaak nog wat uit op. Logisch, want er werkten niet minder dan 40 gitaarbouwers, snarenmakers, docenten en andere experts aan mee.

Tipbook Acoustic Guitar is een gebruikershandleiding voor akoestische gitaristen op alle niveaus en biedt tal van tips voor auditie en het kopen van een akoestische gitaar, het kiezen van nieuwe snaren, onderhoud en afstemming, en nog veel meer. Net als alle andere Tipbooks biedt deze gids je de gecombineerde kennis en ervaring van meer dan twintig muzikanten, gitaarbouwers, docenten en andere experts.

Advies

De keuze van een instrument is vaak lastig. Het aanbod en prijsverschil is groot, en er zijn heel veel verschillende per merk en type gitaar.
Wil je je eerste gitaar kopen, of denk je eraan om een andere gitaar aan te schaffen. Dan kun je altijd bij ons advies vragen.

Voor een ruim aanbod van diverse gitaren kun je terecht bij Bij RGSound in Emmeloord.

Voor aanschaf en uitgebreid onderhoud en afstellen van je gitaar