Onderhoud

Een gitaar heeft net als elk ander instrument onderhoud nodig. Door het gebruik zullen de snaren steeds minder mooi gaan klinken. Dit kun je onder andere zien aan de verkleuring van de snaren.

Door je instrument periodiek voor een onderhoudsbeurt aan te bieden, blijft je gitaar mooier en lekkerder spelen. Ook hiervoor kun je terecht bij Muziekschool Guitar4you. Overigens kun je heel veel informatie teruglezen in de onderstaande boeken.

Een standaard onderhoudsbeurt kan al voor slechts € 15,00 (excl. nieuwe snaren)

Heeft je gitaar groot onderhoud nodig of een afstel beurt, dan kun je hiervoor terecht bij Gitaarwerk in Spanga.

Advies

Tipboek Akoestische gitaar vertelt het je allemaal. Van het verschil tussen Dreadnoughts en Jumbo’s
tot halsprofielen, plectrums, zorg voor je nagels, snaren kiezen, en nog veel meer. Het boek brengt
je de gebundelde kennis en ervaring van meer dan dertig gitaristen, gitaarbouwers, snarenmakers, docenten en andere deskundigen. In glasheldere taal, zowel voor beginners als voor gevorderde
spelers – en zelfs profs zijn er blij mee.

VAN AFSTELLEN TOT ZADELS Tipboek Akoestische gitaar vertelt je alles over klassieke gitaren, steelstrings en andere gitaren, over de invloed van houtsoorten en andere materialen op de klank, over mensuren, zadels en topkammen, en natuurlijk ook over elektro-akoestische gitaren. Verder zijn er hoofdstukken over snaren, het onderhoud, de afstelling en de bouw van je instrument en zelfs over plectrums en nagels. Met de interactieve Tipcodes kun je zelfs horen wat je leest. EN NOG SPELEN OOK!

Elektrische gitaar of bas kopen? Tipboek Elektrische gitaar en basgitaar vertelt je alles wat je
weten moet. Ook over stemmen, afstellen en onderhoud. Koop je ideale instrument en haal er
alles uit wat erin zit! Perfecte gids voor beginners, een must voor gevorderde (bas)gitaristen, en zelfs
profs pikken er vaak nog wat uit op. Logisch, want er werkten niet minder dan 40 gitaarbouwers, snarenmakers, docenten en andere experts aan mee.

SNAREN, ELEMENTEN EN TIPCODES

Wat voor invloed hebben houtsoorten op de klank, wat voor soorten halzen zijn er, wat is de radius van een hals en wat is de lol van locking mechanieken of een string-though bridge? Dit boek vertelt
het je allemaal, in glasheldere taal. Natuurlijk is er ook ruime aandacht voor snaren en elementen: wat doen ze voor je klank, en hoe kies je ze uit? Ook lees je alles over stemmen, het onderhoud en de afstelling van je instrument. De gebruiksaanwijzing bij je (bas)gitaar? Hier heb je ‘m! En met met interactieve Tipcodes kun je zelfs horen wat je leest.

Een ideale gids om noten te leren lezen of om even na te kijken wat een tritonus of growling ook alweer was. Voor beginners en gevorderde muzikanten in elke stijl. Geen droge theorie, maar lekker leesbare teksten met talloze muzikale voorbeelden die je hier kunt beluisteren, geschreven door twee enthousiaste muzikanten die het nu eindelijk eens zo wilden vertellen dat iedereen het snapt.

VAN SEXTOLEN TOT PLOPS In de eerste tien hoofdstukken vind je zo’n beetje alles wat je in je bladmuziek kunt tegenkomen, van kwartnoten en sextolen tot coda’s en plops (echt!). In de hoofdstukken daarna wordt het systeem achter die noten uitgelegd, lees je over alle mogelijke toonladders, leer je transponeren op papier (zodat je weet wat je computer voor je kan doen) en krijg je inzicht in akkoorden en noten schrijven, inclusief de software die daarvoor bestaat. Zelfs de geschiedenis van het notenschrift is niet vergeten. ALLE VAKTERMEN Met de uitgebreide index zijn alle muzikale vaktermen uit het boek snel op te zoeken, en met de 63 Tipcodes kun je de meeste notenvoorbeelden uit het boek beluisteren: zo hoor je wat je leest!